WAT ZEGGEN DE OUDERS?
HET GROTE VOORDEEL VAN EEN KLEINE SCHOOL.

Evan Aalten, vader van Zoë (6) en Elin (5)

  We hebben gekozen voor de Klaroen vanwege de kleine groepen en de fijne sfeer.

Mijn naam is Evan Aalten en ik ben eigenaar van een financieel advieskantoor in Hilversum. Mijn dochter Zoë (7) zit in groep 4 en dochter Elin (6) in groep 3.
Wat ik belangrijk vind aan een basisschool is dat er een veilige omgeving gecreëerd wordt voor mijn dochters. Daarnaast vind ik het erg goed dat er gebruik wordt gemaakt van moderne lesmethodes en dat het geen overvolle klassen zijn.

Kleine groepen en fijne sfeer
We hebben gekozen voor de Klaroen vanwege de kleine groepen en de fijne sfeer. We hebben ook de Pionier in Maarssen overwogen, maar in vergelijking met de Klaroen was die school ontzettend druk met grote klassen. Omdat we zelf in het dorp wonen en hier graag willen integreren was de keuze makkelijk.

Gerund door een jong team van leerkrachten
De Klaroen is een kleine school middenin het weiland, gerund door een jong team van leerkrachten die op een moderne manier lesgeven. Er wordt een hoop georganiseerd en er is een leuke mix van oorspronkelijke dorpsbewoners en mensen die zich van buiten in Tienhoven gevestigd hebben.

Ze hebben baat bij de aandacht 
Onze dochters gaan met heel veel plezier naar school en hebben baat bij de aandacht die ze krijgen vanwege de kleine groepen. Ze kennen bijna iedereen op school, van de kinderen uit hun eigen klas tot en met vriendinnetjes uit groep 8 en dat geeft ze een veilig gevoel.
Joost Clijsen, vader van Pieter (12)

 De persoonlijke aandacht werkt positief voor hem en voor ons de directe en open communicatie tussen leerkrachten en ouders.

Afgelopen zomer is onze zoon Pieter (11) overgestapt van een basisschool in Maarssen naar groep 7 bij de Klaroen in Tienhoven. De keuze voor een overstap naar deze school hebben we gemaakt op basis van de persoonlijke aandacht die aan ons kind besteed wordt, onder andere doordat de omvang van groepen kleiner is. Op basis van het eerste halfjaar zijn wij blij dat we overstap hebben gemaakt.

Directe en open communicatie
De persoonlijke aandacht die ze op De Klaroen-Tienhoven geven werkt positief voor hem, net als voor ons de directe en open communicatie tussen leerkrachten en ouders. Daarnaast ervaren wij een positieve sfeer op de school tussen de kinderen.
Udo Louwerens, vader van James (10), Sebastian (7) en Axel (2)

Vergis je niet, het is geen plattelandsschooltje. Ze geven hier erg modern onderwijs. Mijn jongens werken iedere dag met hun tablets.

Mijn naam is Udo Louwerens en ik ben notaris in Woerden. Sinds 2007 wonen mijn echtgenote Liesbeth en ik in Tienhoven. Hiervoor woonden wij in Utrecht. Wij hebben drie zonen: James (10), Sebastian (7) en Axel van 2,5 jaar.

Je krijgt pas echt een gevoel bij een school als je er langs gaat
Toen wij voor James op zoek moesten voor een lagere school hebben wij meerdere scholen in de regio bezocht. Zoals iedere ouder legden ook wij ons oor te luister bij andere ouders die zelf ook op zoek waren, we zochten eens wat op het internet en we stelden wat vragen aan andere ouders met een kind die al op een lagere school zat. Het leuke is dat ondanks alle verhalen en de bijbehorende (voor)oordelen die je daardoor krijgt, je pas echt een gevoel krijgt bij een school als je er langs gaat en bij De Klaroen in Tienhoven hadden we direct een klik. Ook als je – net als wij – niet uit het dorp komt, voel je je hier meteen opgenomen.

Er is een gevoel van saamhorigheid
Verder was ik gecharmeerd van de kleine klassen en de ligging van de school: een weids uitzicht op de graslanden. Waar vind je dat nog? Maar vergis je niet, het is geen plattelandsschooltje. Ze geven hier erg modern onderwijs: mijn jongens werken iedere dag met hun tablets. Daarnaast is er door de omvang van de school en de omvang van de klassen een gevoel van saamhorigheid.
Kirsten Schults, moeder van Tijn (9), Olivier (7) en Pieter (7)

 Mijn kinderen voelen zich thuis en horen erbij, ook al zijn we geen oorspronkelijke bewoners van Tienhoven.

Mijn naam is Kirsten van Gent – Schults. We hebben drie zonen in groep 4 en 5. We vinden het belangrijk aan een basisschool dat het er gezellig, kleinschalig en geborgen is en daarnaast natuurlijk dat er goed les gegeven wordt. Kleine klassen en dat er echt aandacht is voor je kinderen.

Echt bijzonder vind ik de Kerstvieringen
Wat wij leuk vinden aan de Klaroen is dat het een echt dorpsschooltje is. Mensen kennen elkaar, zeggen elkaar gedag. Kinderen zijn lief voor elkaar. Als er vervelende dingen gebeuren wordt dat uitgepraat. Echt bijzonder vind ik de Kerstvieringen. De kinderen lopen van school met kaarsjes naar museum Vredegoed, waar het hele team docenten meedoet aan een toneelstuk. Het lijkt net of je teruggaat in de tijd. En ook andere feestdagen. Alle kinderen gaan met zijn allen op de fiets naar de avondvierdaagse bijvoorbeeld en de ouders lopen mee. Super gezellig.

We horen er bij
Wat ik ook erg tof vind is dat de Klaroen qua onderwijs met zijn tijd meegaat. De kinderen werken op iPads, waardoor onderwijs op maat mogelijk is en ze zijn overgegaan naar het blokletterschrift terwijl dat best vooruitstrevend is. En de implementatie van de Vreedzame school vind ik echt goed. Dat ze dit serieus nemen kun je echt merken. Mijn kinderen voelen zich thuis en horen erbij ook al zijn we geen oorspronkelijke bewoners van Tienhoven.

Ik vind het goed dat ze het geloof meekrijgen
Twijfel hadden we in het begin best. Wij zijn niet Christelijk en van ons hoefde een Christelijke school daarom niet. Maar het geloof wordt de kinderen niet opgedrongen en ik vind het ook goed dat ze dit meekrijgen. Het zijn per slot van rekening wel de wortels van onze cultuur.
Nel Zwanenburg, moeder van Bo (8) en Syb (4)

 De kinderen hebben het super naar hun zin op de Klaroen!

Mijn naam is Nel Zwanenburg. Ik werk in een bloemen & lifestyle winkel in Maarssen. Wij wonen met z’n vieren in Tienhoven: mijn man Henk, Bo (8) en Syb (4). Bo zit in groep 4 en Syb in groep 1. Wij hebben voor de Klaroen gekozen, omdat deze school in Tienhoven zit en wij daar in de buurt wonen.

De kinderen hebben het super naar hun zin
Met de tso en bso is het ook goed geregeld en dus goed te combineren met mijn werk. De school is wat kleiner, maar dat heeft wat ons betreft zeker geen nadelen. Het is leuk om te horen en zien dat iedereen elkaar van groot tot klein kent.

Moet ik je helpen Syb?
Ik hoor regelmatig iemand uit de hogere klassen vragen: “moet ik je helpen Syb?”. Ik vind het belangrijk dat ze op de basisschool een mooie tijd hebben, dat ze daar later met een glimlach op terug kijken en dat gaat denk ik wel lukken op de Klaroen. Als ik aan Bo en Syb vraag wat voor cijfer geven jullie je school hoor ik in koor een 10!!! Ik zou deze school zeker aanbevelen ook al zou de school wat verder van huis zijn, het is het verder rijden waard.
Cor en Hadewien van der Vaart

 Het enthousiaste team heeft juist die begeleiding en ruimte gegeven die onze kinderen nodig hadden.

Met drie kinderen hebben we 17 jaar Klaroen Tienhoven-ervaring en als de laatste dan van school gaat, dan realiseer je je hoe belangrijk de basisschool is bij de opvoeding en ontwikkeling van je kind. Wij zijn blij en gelukkig dat onze kinderen deze tijd op De Klaroen Tienhoven mochten beleven. Het enthousiaste team heeft juist die begeleiding en ruimte gegeven die onze kinderen nodig hadden. We kijken terug op een leerzame en leuke tijd.
Marjolijn de Graaf, moeder van Jochem (11) en Laura (9)

 Er is veel persoonlijk contact. Door de kleine klassen is er veel tijd en ruimte voor de kinderen.

Mijn naam is Marjolijn de Graaf, ben getrouwd met Marco en samen hebben we twee kinderen op de Klaroen Tienhoven zitten, Jochem zit in groep 7 en Laura in groep 5.

Mijn man heeft zelf hier op school gezeten
Ik ben fotograaf, en fotografeer regelmatig evenementen op school. Voor ons was het belangrijk om in Tienhoven een school te vinden. Toen wij onze keuze maakte was het eigenlijk heel makkelijk, mijn man Marco heeft zelf op deze school gezeten. Ik zat op de Klaroen in Maarssen. Ik vind de Christelijke inslag prettig.

Er is veel persoonlijk contact
Een voordeel van een kleine school is de persoonlijk aanpak; de kinderen worden gezien. Onze kinderen zitten natuurlijk al wat jaartjes op de Klaroen, en wij ervaren het als zeer prettig. Er is veel persoonlijk contact. Door de kleine klassen is er veel tijd en ruimte voor de kinderen.

Kortom, een fijne plek
Wat zij zelf ook als prettig ervaren dat ze niet in een drukke klas zitten. Het dorpse karakter, met het voor elkaar klaar staan, en voor elkaar opkomen is heel sterk aanwezig. Het is “ons kent ons”, maar niemand wordt buitengesloten. Kortom, een fijne plek om je kinderen voor minimaal acht jaar te laten groeien.
Mandy Smits, moeder van Jake (11) en Luke (9)

 De fijne sfeer, het hechte team, de persoonlijke aandacht voor leerlingen en ouders.

Mijn naam is Mandy Smits – van ’t Woud. Ik ben de trotse mama van Jake (11) en Luke (9) en ik ben Program Manager op Nyenrode Business Universiteit.

Onze kinderen gaan met plezier naar school
Behalve een goede kwaliteit van onderwijs, een goed team en een gezellige sfeer is het voor mij heel belangrijk om te merken dat onze kinderen met plezier naar school gaan. Dat is bij De Klaroen in Tienhoven zeker het geval. Regelmatig komen ze thuis met gezellige verhalen over wat ze op school allemaal hebben gemaakt en gedaan.

De waarden en normen spreken ons erg aan
Wij hebben destijds bewust gekozen voor De Klaroen omdat de waarden en normen ons erg aanspraken, daarnaast is de ligging voor ons natuurlijk ook zeer gunstig. Bij de eerste kennismaking werd er alle tijd voor ons genomen, mochten we in alle lokalen kijken en werden we aan iedereen hartelijk voorgesteld. Het voelde eigenlijk gelijk al helemaal goed.

Persoonlijke aandacht voor leerlingen en ouders
Er zijn hier ook geen wachtlijsten. Dat is voor ons heel gewoon, maar ik hoor van collega’s toch ook anders. De fijne sfeer, het hechte team, de persoonlijke aandacht voor leerlingen en ouders, het sterkt ons allemaal in het idee dat wij onze kinderen met deze basisschool ook echt een goede basis voor het Voortgezet Onderwijs bieden.

Image

Het grote voordeel van een kleine school.


Meer tijd. Meer energie. Meer ruimte. Meer aandacht. Dat is wat wij noemen: Het grote voordeel van een kleine school. Kom langs en ontdek het zelf. Bij de Klaroen Tienhoven!

Ontdek het zelf

De Klaroen Locatie Tienhoven
Ds. Ulferslaan 29, 3612 BH Tienhoven
0346 281 898 Mail ons

De Klaroen Locatie Maarssen
M.A. de Ruyterstraat 2, 3601 TJ Maarssen
0346 561 862 Mail ons

facebook

Privacy | Klachtenregeling

Technische realisatie website: Hetschoolvoorbeeld.nl

Image